Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z kminkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/4 szt
ziemniak 5 szt
marchew 1 szt
ziele ang 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
kminek
oliwa
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z kminkiem

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Kapustę szatkujemy dość drobno i dodajemy do garnka. Marchew obieramy, myjemy, kroimy w kostke i dodajemy do garnka. Warzywa w garnku zalewamy wodą. dodajemy kminek, ziele angielskie i liśc laurowy i gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Rzogrzewamy patelnię z oliwą i szklimy na niej cebulę. Kiedy cebula będzie szklista dodajemy ją do zupy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 20.09.2012 22:03
dziękuję :)
Justyna Jussstiii 27.02.2012 10:12
super
dorota20w 27.02.2012 09:37
ja też :)
dwa pokoje z kuchnią 27.02.2012 01:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak