Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na chińską nutę

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 5 duże
polędwica wołowa 20 dag
pietruszka 1 średnia
marchewka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 6 szt
chili
makaron pszenny nitki 15 dag
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
kiełki sojowe 1 w zalewie słonej

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na chińską nutę

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie czyścimy, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 godziny, po czym dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty i gotujemy jeszcze przez godzinę.
Krok 1 - Rosół na chińską nutę foto
2
Rosół przecedzamy przez sitko, do wywaru dodajemy pokrojoną w paski wołowinę oraz obraną i przekrojoną na 3-4 kawałki pietruszkę, a także marchewki pokrojone w cienkie paski o długości około 2-3 cm.
Krok 2 - Rosół na chińską nutę foto
3
Gdy warzywa zmiękną, dodajemy osączone z zalewy kiełki sojowe oraz kostki rosołowe. Doprawiamy do smaku chili.
Krok 3 - Rosół na chińską nutę foto
4
Makaron wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy 3 minuty. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Makaron nakładamy do salaterek, zalewamy gorącym rosołem.
Krok 4 - Rosół na chińską nutę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 20.12.2012 09:09
podoba mi się :) muszę w końcu wypróbować:)
pacpaw 28.02.2012 07:57
jakaś moda na chińskie rosoły przyszła? To już drugi znaleziony w ciągu kilku dni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak