Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowy deser

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 2 tabliczki
wiórki kokosowe 20 dag
galaretka agrestowa 2 opakowania
śmietanka kremowa 600 ml
biszkopty okrągłe 1 paczka
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowy deser

Biszkopty maczać w rumie i układać na brytfannie.
Wodę zagotować i rozpuścić w niej galaretkę jak podano na opakowaniu. Jeszcze w ciepłej rozpuścić 2 tabliczki czekolady. Pozostawić do lekkiego stężenia (żeby się jeszcze nie ścięła do końca, ale żeby nie była lejąca). Gdy już będzie fajnie lejąca śmietanę ubić. Dodać śmietanę do galaretki. Wymieszać, wmieszać większą część wiórków kokosowych (pozostawić trochę do posypania placka). Wylać masę na biszkopty. Na koniec posypać wiórkami kokosowymi (te co zostały po wsypaniu większej części do masy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.04.2012 10:37
ciekawe z tym agrestem
gosia47-47 29.02.2012 08:31
ekstra
Kamila/kami007 27.02.2012 00:13
mmmm
gottrina 26.02.2012 18:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak