Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula z mięsnym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/4 kg.
jajko
bułka czerstwa
marchewka
natka pietruszki 1 pęczek
boczek wędzony 4 plastry
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 1/2 l.
cebula 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: cebula z mięsnym farszem

cebule obrać odciąć wierzch włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 5min.wyjąc wystudzić i wydrążyć łyżką środek tak aby zostały 2 wierzchnie warstwy połowę miąższu posiekać,umytą i oczyszczoną marchew zetrzeć na tarce,bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć,mięso połączyć z posiekaną cebulą i natką pietruszki,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,marchewką,jajkiem oraz pieprzem i solą dokładnie wyrobić i napełniać cebule przygotowanym farszem układać w naczyniu do zapiekania przykryć każdą cebulę plastrem boczku obsypać pozostałym miąższem zalać bulionem i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.1godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.12.2013 07:28
ciekawy przepis
Angelika10 25.07.2012 00:38
fajne
m1monika 26.05.2012 10:19
fajny
Wafelek2601 24.05.2012 11:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak