Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler w pomidorach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 dużych
cebula biała 1 duża
olej 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
seler konserwowy 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Seler w pomidorach

Seler wylać na sito i przepłukać gorącą wodą. Osączyć.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w dużą kostkę.
Cebulę posiekać i zrumienić na oleju. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na dużym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną, a przy okazji odparuje nadmiar soku.
Dodać selera, dokładnie wymieszać i chwilę razem ogrzewać.
Doptawić pieprzem, cukrem i solą.
Podawać na gorąco lub na zimno, jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzawie 13.04.2016 21:14
ciekawe połączenie ;)
Renata22 16.12.2012 15:14
bardzo ciekawy pomysł;)
rjustysia 03.11.2012 12:21
Świetny pomysł na warzywa obiadowe :)
Habibi 03.04.2012 14:33
Zamiast świeżych pomidorów można użyć konserwowych pelati.
jolanta53 05.03.2012 11:58
Nie jest zapsuty, niektóre firmy robią taką zalewę. Zdarza mi się taki kupić, zwłaszcza ten seler, który jestbardzo jasny.
SmacznaPyza 27.02.2012 20:43
gęsta zalewa jak w fasoli? jeśli taka będzie to seler chyba już zepsuty
Habibi 26.02.2012 21:17
Przelewam gorącą wodą, aby usunąć choć trochę octowego posmaku, poza tym czasem zalewa jest gęsta, jak w fasoli - wtedy ciepła woda lepiej go wypłucze, niż zimna.
SmacznaPyza 26.02.2012 17:46
dlaczego płukać gorącą wodą i po co w ogóle płukać? nie wystarczy odsączyć?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak