Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
cebule 2 sztuki
boczek wędzony 100 g
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko 600 ml
makaron muszelki 1 szklanka
pietruszka natka
pesto 1 łyżka
bulion warzywny 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z boczkiem, makaronem i pesto bazyliowym

Obrane i umyte ziemniaki, boczek i cebulę kroimy w małą kostkę. Pietruszkę siekamy, przygotowujemy bulion.

W woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy boczek, podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy ziemniaki, cebulę i masło i smazymy ok 7 minut na mocnym ogniu.

Gotowe zalewamy bulionem i mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu ok 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości makaronu.

Na koniec dodajemy pesto i posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 09.07.2016 00:22
smakowita, pożywna
lilify 21.03.2012 10:26
myślę że posmakuje mojemu mężowi
Justyna Jussstiii 27.02.2012 10:13
super
agabi
agabi 26.02.2012 16:53
szybkie danie i pewnie pyszne:)
Emilia22 26.02.2012 16:48
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak