Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki kruche

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 4 dag
mąka 3/4 szkl
cukier puder 2 łyżki
sól
woda 4 łyżki
Nadzienie:
cukier waniliowy 1 opak
budyń waniliowy 2 łyżki
jajko 1 szt
mleko 0,5 szkl
jeżyny 30 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kruche

CIASTO
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać cukier puder, szczyptę soli, margarynę i wodę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczone foremki do babeczek.
NADZIENIE
Owoce umyć, osączyć, po kilka jeżyn włożyć do każdej babeczki, włożyć do piekarnika na 10 minut, piec w 200 stop. Cukier waniliowy, cukier kryształ i proszek budyniowy połączyć. Mleko zmiksować z jajkiem, dodać połączone składniki, zmiksować. Gotową masę wylać na podpieczone babeczki, piec jeszcze ok.20 minut. Babeczki podawać obsypane cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edita15 26.02.2012 21:27
fajny przepis
edita15 26.02.2012 21:27
fajny przepis
edita15 26.02.2012 21:27
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak