Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowy kompot z jabłek z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
TRUSKAWKI MROŻONE 1/2 szkl
cukier 3 łyzki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon 1/3 łyżeczki
woda 1, 5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowy kompot z jabłek z truskawkami

Truskawki przesypujemy łyżką cukru, rozmrażamy. Jabłka obieramy i kroimy, wkładamy do wody wraz z truskawkami, dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz cynamon, zagotowujemy. Gotujemy ok 15 min na wolnym ogniu, studzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.08.2013 10:17
pyszny do obiadku
pacpaw 27.11.2012 17:25
znakomite są takie kompoty z łączonymi składnikami
Izabela28 10.07.2012 14:51
smaczny ten kompot:)
tom 26.02.2012 21:34
ciekawie
edita15 26.02.2012 21:27
fajny przepis
Emilia22 26.02.2012 16:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak