Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki owocówki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 10 dag
woda 50 ml
sól
masa
lody waniliowe 1 litr
DODATKOWO:
owoce różnego rodzaju
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki owocówki

Babeczki: Na stolnicę wysypać przesianą mąkę, dodać dość miękkie masło a następnie szczyptę soli. Następnie wodę podgrzać tak, aby była letnia (ok. 40-45 st. C). Wyrobić ciasto. Ciasto przełożyć do folii spożywczej i dać na ok. 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i rozwałkować. Później wyciąć krążki i wkładać do specjalnych foremek (okrągłe, nieduże, foremki podobne do tarty). Piec w piekarniku w 180 st. na złoty kolor). Po upieczeniu ostudzić. Na upieczone i ostudzone babeczki dać po kilka łyżek lodów. Udekorować różnymi owocami. Polać powidłami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 11.06.2012 13:15
smaczne:)
gosia47-47 29.02.2012 08:33
pyszne :D
fictor123 28.02.2012 07:54
mnaim
Anio?eczek 26.02.2012 21:17
super, podoba mi się
czekoladka_m 26.02.2012 16:20
Mniam , z lodami:):) pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak