Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka 3 łyżki
sól 1 szczypta
sos
łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
margaryna 10 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z sosem

KNEDLE: Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Przemleć przez maszynkę do mięsa, dodać do nich mąki i jajka. Wyrobić ciasto. Formułować ruloniki i przecinać na knedle. Wkładać do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować ok. 5 minut.

SOS: Pokrojoną cebulkę zeszklić na margarynie. Dodać pokrojone mięso. Podlewa wodą, aż mięso będzie miękkie (ok. pół szklanki, co jakiś czas). Zatrzepać wymieszaną mąką z wodą. Przyprawić.

Sosem polewać knedle na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 29.11.2013 12:15
mniam rewelacja
gosia561 09.04.2012 10:37
knedle to świetny obiad
Anio?eczek 26.02.2012 21:17
super smacznie
agabi
agabi 26.02.2012 16:57
lubię takie domowe jedzenie:)
Laila2786 26.02.2012 14:31
Wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak