Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 10 średnich
mielone mięso 50 dag
pieczarki 25 dag
jajko 1 cale
żółtego sera 20 dag
czosnek 1 ząbek
sól do smaku 1 g
Pieprz biały mielony Prymat 1 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaki

Pieczarki obieramy .Ser i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach .Do mięsa wpijamy jajko ,wsypujemy przyprawy i pieczarki .Mieszamy , aż składniki połącza się jednolite masę.Ziemniaki obieramy ,przekrawamy na pól , wydrążamy środki, zostawiając 0-5cm brzegi . Napełniamy farszem .Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym .Zapiekamy ok 45min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180c .15 minut przed końcem pieczenia potrawę posypujemy serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

freekate 27.02.2012 07:39
brzmi pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak