Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser twarogowy a'la Feta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
cytryna 1 plasterek
woda 1 (źródlana)
twaróg - (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ser twarogowy a'la Feta

Ser wybrać nożliwie zwarty i twardy - kruszący się nie będzie odpowiedni!
W gorącej wodzie rozpuścić sól morską i odstawić do ostygnięcia.
Twaróg pokroić w kostkę, delikatnie umieścić w słoiku i zalać chłodną solanką. Na wierzchu ułożyć plasterek cytryny ze skórką - najpierw należy ją wyszorować i sparzyć.
Słoik zakręcić i odstawić do lodówki minimum na tydzień.
Używać do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 24.01.2014 01:00
ciekawe, interesujace, zaskakujace !
Anna133 13.07.2012 21:36
no fajnie sie zapowiada ;)
Habibi 18.03.2012 22:42
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Habibi 28.02.2012 10:24
Uwaga! W solance ser powinien leżeć przez minimum MIESIĄC, a nie tydzień - przegapiłam tę pomyłkę i możliwość edycji...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak