Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue serowe Banditki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ser ementale 60 dag
czosnek 2 ząbki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
białe wino 1/2 szklanki
pieprz
masło 1 łyżka
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue serowe Banditki

Najpierw na maśle podgrzać posiekany czosnek, wlać do niego wino, poczekać aż się zagrzeje, wsypać utarty na tarce ser żółty, dodać mąkę wymieszaną z wodą i dodać do masy, cały czas mieszać do rozpuszczenia sera, gdy będzie za gęste rozrzedzić wodą.
W większości przepisów dodaje się więcej wina, jednak ja wolę posmak silniejszy sera. Podawać z oliwkami, grzankami z chleba, bagietka, grillowanym kurczakiem i co jeszcze wam przyjdzie do głowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.12.2012 14:24
bardzo fajne
peggysue 29.02.2012 08:38
fajnie wyglada
[email protected] 26.02.2012 14:15
warto wyprobowac
mikrusiak 26.02.2012 13:22
wszystko się ładnie "komponuje" i smakuje..;)
msmariusz 26.02.2012 12:29
ładnie podane i pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak