Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa z porem, ziemniakami i z kawałkami mięsa z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2
por 1 mały
pietruszka 1 mała
seler 0,5 małego
pomidor 1
pierś z indyka 300 g
sól, pieprz
sos sojowy 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa z porem, ziemniakami i z kawałkami mięsa z indyka

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, por w półkrążki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać plastry piersi z indyka, zalać wodą (tak aby przykryła całość), gotować do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania przyprawić ( ja dodałam odrobinę soli, pieprzu i sos sojowy), oraz dodać pokrojony w kostkę pomidor (bez skóry i miąższu).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.08.2012 21:26
bardzo lubię takie zupy
Agnik 04.03.2012 15:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak