Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 400 g
szpinak świeży 200 g
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 5 łyżek
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyzeczka
bulion drobiowy 2 l
marchew 1 sztuka
kapusta pekińska 3 liście
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 łyżki
kiełki fasoli mung 1 garść
szpinak świeży 2 garście
sól, pieprz do smaku
oliwa 2-3 łyżki
grzyby mun 30 suszone
makaron ryżowy 100 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.

Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, 2 łyżkami sosu sojowego, przyprawą do dań chińskich, formować małe kulki, ugotować na parze.

W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut.

Zupę podawać z pulpecikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.02.2012 10:40
super
caralajna 26.02.2012 10:31
rewelacyjny przepis.. świetnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak