Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z papryki i pieczarek - do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2 kg
cebula biała 1 kg
cukier 2 szkl.
sól 3 łyżki
olej 1/2 szkl.
ziele angielskie 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt.
ocet 10 % 2 szkl.
papryka 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z papryki i pieczarek - do słoików

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić, szybko umyć i osączyć. Pokroić w plasterki.

Zagotować składniki zalewy i gorącym płynem zalać warzywa.
Odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie całość zagotować, gorącą sałatką wypełnić słoiki, zakręcić i pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 29.03.2012 19:38
fajny pomysł
Habibi 22.03.2012 18:35
Jako przystawkę do zimnego bufetu, do sałatek, jako dodatek do obiadu i potraw z grilla, so pizzy...
radosna29 21.03.2012 12:30
fajna z czym podajesz?
kriso 07.03.2012 06:21
pychota
Habibi 05.03.2012 00:17
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak