Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ogórków i kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 60 dag
kapusta pekińska 1/2 sztuki
natka pietruszki 1|2 pęczka
sól czosnkowa do smaku
oliwa 2 łyżki
czosnkowy sos chili 1 łyżka
sos chili z cytryną 2 łyżki
orzechy włoskie 1|4 szklanki
cebula 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórków i kapusty pekińskiej

Natkę pietruszki umyć posiekać. Ogórki obrać, umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w plasterki. Kapustę pekińską poszatkować drobno. Cebulę obrać, posiekać drobno. Orzechy włoskie posiekać nożem. Do dwóch łyżek oliwy dodać sos chili, czosnkowy sos chili i dokładnie wymieszać. Do pokrojonych ogórków w plasterki dodać natkę pietruszki, cebulę, posiekane orzechy oraz kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać. Do sałatki dodać sos, wymieszać, odstawić na pól godziny.


mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 01.11.2016 21:54
Dobra , szybka do zrobienia sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak