Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z wiórkami kokosowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 2/3 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
wiórki kokosowe 5 dag
cukier
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
limonki 4 szt
mleko kokosowe 40 dag
likier 3 łyżki
smietana kremowa 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z wiórkami kokosowymi

Białka jajek wymieszaj z łyżka zimnej wody i ubij z dodatkiem 2 łyżeczek cukru. Połącz z żółtkami i przesianą moką z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Rozsmaruj ciasto na blasze wyłożonej pergaminem. Posyp wiórkami i piecz 10 min w tem. 200C. Lnianą ściereczkę posyp cukrem, wyłuż na nią biszkopt, usuń pergamin i zwiń. Żelatynę namocz. Z 2 limonek zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Mleko kokosowe wymieszaj z 10 dag cukru, likierem, sokiem i skórką z limonki. Żelatynę rozpuść i połącz z mlekiem kokosowym. Śmietane ubij, połącz z masą kokosową. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem i zwiń. Wstaw do lodówki na 2 godz. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 25.02.2012 21:57
czy Tobie się wydaje, że kradzież zdjęć ujdzie Ci na sucho?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak