Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Markizy z konfiturą pomarańczową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier waniliowy
cukier puder 1 szkl
jajko 3 szt
mąka 30 dag
pomarańcza
konfitury pomarańczowe 1 słoik
likier 1 łyżka
czekolada 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Markizy z konfiturą pomarańczową

Masło utrzyj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawaj jajka na przemian z porcjami mąki. Ze sparzonej pomarańczy otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do ciasta, wymieszaj i przełóż do szprycy z okrągłą końcówką. Na dwie blachy wyłożone pergaminem wyciskaj małe porcje ciasta, formując krązki o średnicy ok 1 cm. Pomiędzy ciastkami zachowaj odstęp. Piecz w tem. 200C przez ok 7 min. Konfiturę wymieszaj z likierem i podgrzej. Posmaruj nią połowę ciastek. Przykryj pozostałymi ciastkami i lekko dociśnij. Czekoladę stop, i polej każde ciasteczko.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 25.02.2012 22:40
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak