Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nożek i golonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 3 szt
golonki 1 szt
JARZYNY
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nożek i golonki

Nóżki i golonkę wyczyścić , włożyć do szybkowara ,dodać marchewkę, pietruszkę, kawałeczek selera, 2 cebule, zalać wodą tak aby były lekko przykryte. Dodać sól, kucharka, mogą być kostki rosołowe, parę ziarenek czarnego pieprzu prymat, liście laurowe. Przykryć i gotować ok. 2godz. Mięso musi odchodzić od kości, po ugotowaniu przestudzić, odcedzić mięso, następnie obrać i pokroić na drobne kawałki. Marchewkę pokroić w plasterki . Ułożyć marchewkę i mięso w podłużnym naczyniu (np brytfanna) zalać wywarem z gotowania mięsa. Odstawić na kilka godz. do zimnego pomieszczenia aby zastygła. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 31.03.2012 18:07
smaczna =)
msmariusz 25.02.2012 22:40
aż ochota przyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak