Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe misiaki naleśnikowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
migdały płatki
olej rzepakowy
cukier puder
jabłko 1 szt. (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe misiaki naleśnikowe

Kroki postępowania

1
Migdały prażymy na rozgrzanej patelni. Mleko miksujemy z jakiem. Dodajemy tyle mąki, aby powstało nam lejące ciasto naleśnikowe. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy wraz z rodzynkami do ciasta, mieszamy.
Krok 1 - Jabłkowe misiaki naleśnikowe foto
2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy sylikonową obręcz w kształcie misia i nalewamy ciasto. Smażymy z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Jabłkowe misiaki naleśnikowe foto
3
Usmażone naleśniki posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi migdałami w płatkach.
Krok 3 - Jabłkowe misiaki naleśnikowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 07.03.2013 15:06
fajne takie misiaki
Beatris 26.02.2012 13:20
Urocze te misiaczki.
stokrotka 26.02.2012 11:39
FAJNE
edita15 25.02.2012 23:36
tak super
Ewa6274879 25.02.2012 20:57
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak