Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta wątrobiana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
jajko ugotowane na twardo 10 szt
majonez do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
sól do smaku
woda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta wątrobiana

Kroki postępowania

1
Wątróbkę myjemy, osuszamy, lekko solimy i smażymy na tłuszczu, bez dodatków. Jaja gotujemy, studzimy i obieramy.
Krok 1 - Pasta wątrobiana foto
2
Wątróbkę z tłuszczem od smażenia lub odrobiną wody (będzie wówczas miała mniej kalorii) miksujemy blenderem na jednolitą masę. Na jedną wątróbkę wystarczy łyżeczka wody.
Krok 2 - Pasta wątrobiana foto
3
Dodajemy jajka i majonez. Zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego. Miksujemy na jednolitą masę.
Krok 3 - Pasta wątrobiana foto
4
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Miksujemy.
Krok 4 - Pasta wątrobiana foto
5
Pasta będzie gotowa gdy masa będzie jednolita. Polecam do kanapek. Idealnie do takiego śniadania lub kolacji pasuje ogórek zielony. Pycha.
Krok 5 - Pasta wątrobiana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.03.2014 08:47
takiej nie robiłam
Katarzyna59 10.11.2013 09:47
super, extra
olkaaa 19.09.2012 09:19
jeszcze nie robiłam
ziutula
ziutula 24.04.2012 21:11
skorzystam z przepisu - lubię wątróbki ...
freekate 26.02.2012 07:43
uwielbiam pasty z wątróbki:)
caralajna 25.02.2012 20:58
ale dobra pasta, palce lizać, ja bym jeszcze majeranku dała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak