Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno-szynkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt
szynka konserwowa 150 g
sól do smaku
majonez do smaku
jogurt grecki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno-szynkowa

Kroki postępowania

1
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Krok 1 - Pasta jajeczno-szynkowa foto
2
Do jajek dodajemy sól, pieprz, majonez i jogurt naturalny. Jeżeli zależy nam na zmniejszeniu ilości kalorii, zamiast majonezu możemy dodać wyłącznie jogurt naturalny. Żeby zaostrzyć smak proponuję dodać odrobinę musztardy.
Krok 2 - Pasta jajeczno-szynkowa foto
3
Miksujemy jaja na jednolitą masę. Na zdjęciu mój pomocnik.
Krok 3 - Pasta jajeczno-szynkowa foto
4
Do jajek dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki szynkę konserwową.
Krok 4 - Pasta jajeczno-szynkowa foto
5
Miksujemy na jednolitą masę.
Krok 5 - Pasta jajeczno-szynkowa foto
6
Wszystko dokładnie mieszamy i ewent. doprawiamy do smaku. Idealna do kanapek. Pasta bez majonezu może być jedzona w trakcie diety dukanowskiej.
Krok 6 - Pasta jajeczno-szynkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.08.2013 13:17
smaczna pasta do chlebka
IZABELA29 02.05.2013 10:34
bardzo często używam tego pojemnika z blendera bardzo przydatny
ben-ka 02.05.2013 10:28
czasami też robię pasty do pieczywa.
Grazyna0211 24.01.2013 13:47
bardzo smaczna
Katarzyna59 13.01.2013 09:52
pyszne
olkaaa 28.07.2012 16:55
bardzo fajna
smakowita 17.06.2012 20:18
same pyszności !
Krystyna32 08.05.2012 08:21
extra
wojr63 12.04.2012 23:34
extra taka pasta na kanapki na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak