Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet rzymski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier puder 1/2 szkl
mąka 4 łyżki
cukier wanilinowy
skórka cytrynowa
masło 1 łyżka
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet rzymski

Żółtka oddziel od białek i dokładnie utrzyj z cukrem. Z białek ubij pianę i dodawaj ją stopniowo do utsrtych żółtek na przemian z mąką, cały czas mieszając. Do masy dodaj skórkę startą z cytryny, cukier waniliowy i wymieszaj. W patelni o średnicy 35cm rozpuść masło i wylej na to ciasto. Smaż pod przykryciem na jasnozłoty kolor lub zapiecz w piekarniku. Na środek omleta nałóż ulubiony dżem i zwiń w rulon(tak jak naleśnika). Przenieś na półmisek i pokrój na porcje.Na koniec posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

09.01.2014 16:16
to nie jest przepis na omlet rzymski tylko na omlet biszkoptowy :)
Anio?eczek 25.02.2012 23:32
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak