Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
masło 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowo grzybowy 3 łyżki
polędwica 50 drobiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarek

Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać posiekać drobno. Polędwicę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. W rondelku rozpuścić masło, dodać posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowo-grzybowym. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną polędwicę drobiową. Dusić razem jeszcze 5 minut. Dodać posiekaną matkę pietruszki, wymieszać.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 24.05.2012 13:16
smaczny gulasz
Akna 27.02.2012 17:18
Brzmi apetycznie, wyprobuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak