Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
jajko 6 sztuk
ziemniaki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
płaty śledziowe marynowane 2 sztuki
liście sałaty 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobniutko posiekać oraz natkę pietruszki. Rzodkiewkę umyć, pokroić w kostkę. Liście sałaty umyć, osuszyć. Płaty śledziowe pokroić w paseczki. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku, solą ziołową oraz pieprzem. Wymieszać dokładnie, wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać na liściach sałaty.

mój nick muchomor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.03.2012 17:40
zdrowo i kolorowo :)
jozefinach 27.02.2012 11:29
Uwielbiam sałatki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak