Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola w musztardowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 10 dag
żółte pomidorki cherry 15 szt
czerwone pomidorki cherry 15 szt
żółta papryka (świeża) 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat 3 łyżki
olej rzepakowy 4 łyżki
miód 1 łyżka
sól
pieprz
pieczarki marynowane 10 szt
Musztarda sarepska Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola w musztardowym sosie

Wszystkie surowe warzywa dokładnie płuczemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę w cienkie paski, dodajemy do sałaty. Olej mieszamy dokładnie z musztardą i miodem oraz 2 łyżkami suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem zalewamy sałatę, dokładnie mieszamy. Marynowane pieczarki faszerowane serem układamy na sałacie, posypujemy pozostałymi suszonymi pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 26.02.2012 00:01
nagroda poszła w ruch :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak