Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z młodych warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/4 kg.
cebula
czosnek 2 ząbki
masło roślinne 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ziemniaki 4 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
fasola 1 szkl.
papryka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z młodych warzyw

do tej potrawy najlepsze są młode warzywa,możemy użyć fasoli z puszki a jeśli mamy zwykłą to namoczyć ją na noc następnego dnia ugotować w osolonym wrzątku cebulę obrać i posiekać czosnek przecisnąć przez praskę,papryki umyć i usunąć gniazda nasienne pokroić je w kostkę ziemniaki obrać i pokroić także w kostkę,w naczyniu rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę z czosnkiem dodać pokrojone w plasterki i umyte pieczarki oraz papryki wymieszać i przesmażyć,jak się lekko zrumienią zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok.15min.dodać ziemniaki,fasolę,koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku dokładnie wymieszać i dusić ok.30min.dopóki ziemniaki się nie ugotują można podlać odrobiną wody jakby było mało płynu nakładać na talerze przybrać świeżymi ziołami podawać z pieczywem zarówno na ciepło jak i zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 25.10.2013 08:49
uwielbiam gulasze :-)
IKrakowianka 11.05.2012 21:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak