Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w syropie wiśniowym z lodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grruszki 4 szt.
sok wiśniowy 1/2 l.
cukier brązowy 8 łyżek
cynamon Prymat szczypta
owoce sezonowe 1 jagodowe
lód 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w syropie wiśniowym z lodami

sok wiśniowy wlać do rondelka dodać cukier wymieszać i zagotować wrzucić obrane umyte gruszki bez gniazd nasiennych przekrojone na połowę i gotować jeszcze ok.15min.wyjąć z syropu na talerzyk schłodzić je,a sok gotować dalej na małym ogniu ok.1godz.aż zacznie robić się gęsty syrop,po tym czasie włożyć gruszki ponownie do syropu i całość wystudzić,deser podawać na ciepło z dodatkiem lodów przybrany świeżymi sezonowymi owocami jagodowymi i polany wystudzonym syropem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 12.11.2013 12:12
super deser :-)
Motorek 16.09.2012 20:37
Świetny deser
Angelika10 01.05.2012 00:18
Palce lizać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak