Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1
kukurydza w puszce 1
cebula 1
ogórki konserwowe 4
majonez
jajko 7
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z tuńczykiem i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Tuńczyk odcedzamy z zalewy i lekko rozdrabniamy palcami. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostke i dodajemy do ryby.
Krok 1 - Salatka z tuńczykiem i kukurydzą foto
2
Dodajemy odsączona z zalewy kukurydzę.
Krok 2 - Salatka z tuńczykiem i kukurydzą foto
3
Ogórki wraz ze skórka ktroimy w kostkę, cebulę również i dodajemy do pozostałych skladników.
Krok 3 - Salatka z tuńczykiem i kukurydzą foto
4
Calość lączymy z 2-3 łyżkami majonezu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - podajemy.
Krok 4 - Salatka z tuńczykiem i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak