Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na kiełbasie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 7-8 sztuk
kiełbasa 1 laska
kasza 1 woreczek
marchew 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
por 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na kiełbasie

Ziemniaki obrać, pokroić, umyć, zalać ok. 2 litrami wody i gotować. Marchew obrać, umyć i pokroić w plasterki dodać do ziemniaków. Por obrać, umyć, dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w grube półplasterki, przesmażyć na rozgrzanym maśle, dodać pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę. Chwilę razem smażyć. Do zupy dodać woreczek kaszy, posolić. Dodać podsmażoną kiełbasę i gotować do miękkości kaszy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pietruszkę umyć, drobno pokroić, posypać zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak