Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
por 1 sztuka
ogórki konserwowe 4-5 sztuk
marchew 2 sztuki
jajko 1 sztuka
majonez wg uznania
śmietana
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska do obiadu

Kapustę obrać z wierzchnich liści. Poszatkować. Por pokroić w półkrążki. Ogórki pokroić wzdłuż w paski. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, oskubać, pokroić. Marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przygotowane składniki połączyć, doprawić do smaku. Dodać majonez albo śmietanę. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 25.02.2012 18:47
Robie podobną:) nawet dziś miałam do obiadu:) polecam!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak