Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 700 gram
kukurydza wedle uznania
groszek konserwowy wedle uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

kupujemy mięso mielone lub sami je mielimy. Ja miele zawsze szynkę w domu:)
wrzucamy mięso do miski, dodajemy kukurydzę groszek konserwowy, jajko bułkę tartą i sól.
mieszamy wszystko razem a następnie wrzucamy na posmarowaną tłuszczem i zasypaną bułką tartą wąską blaszkę
pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.05.2013 16:48
domowa pieczeń najlepsza
Ewelina47 12.05.2012 20:56
rewelacja
caralajna 27.03.2012 22:03
świetna pieczeń
caroline1983 06.03.2012 19:12
dobra na obiad i do kanapek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak