Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja jajecznica z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,5
parówka 0,5
jajko 2
margaryna 2 łyzeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Moja jajecznica z parówkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w zgrabna kostkę, parówkę kroimy na grubsze półplasterki, dodajemy margarynę, szczyptę soli i całość przesmażamy.
Krok 1 - Moja jajecznica z parówkami foto
2
Pod wpływem temperatury z parówek zrobią się takie ładne łezki.
Krok 2 - Moja jajecznica z parówkami foto
3
Kiedy cebula jest miękka wbijamy jajka, dodajemy nieco soli oraz pieprzu i całość podsmażamy do czasu aż jajecznica będzie miała pożądaną przez nas konsystencje.
Krok 3 - Moja jajecznica z parówkami foto
4
Przekładamy na talerz i jemy z chlebem lub bułką
Krok 4 - Moja jajecznica z parówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 27.03.2012 10:15
dzisiaj też robiłam jajecznicę, ale z cienką parówką - mój maluszek sobie takiej zażyczył :)
irenka 25.02.2012 18:39
musi być pyszna,spróbuę
Anna146 25.02.2012 16:04
rzeczywiście fajne te łezki z parówek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak