Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fioletowa surówka obiadowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
cebula 1
marchewki 2
śmietana 12% 150 ml
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fioletowa surówka obiadowa

Czerwona kapustą jak najdrobniej siekamy, a następnie zasalamy 1 łyżeczką soli, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie kapusta będzie bardziej krucha. Obrana marchew ucieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i tak przygotowane warzywa dodajemy do kapusty. całość łączymy ze smietaną, doprawiamy do smaku i mieszamy. Podajemy jajko surówke do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 12.10.2013 20:33
mmmmmniam0 pychotka
eli82 22.03.2012 18:13
mniam
freekate 19.03.2012 07:10
lubię czerwoną kapustę ale zawsze robiłam na ciepło :)
smakowita 15.03.2012 20:22
smaczna surówka ,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak