Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój gołąbek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone 0,5
cebula 1
jajko 1
ryż 1 szkl
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Mój gołąbek

kapustę lekko obgotować i delikatnie zdjąć z niej liścia. Ryż gotujemy na pół miękko, odcedzamy i studzimy. Mięso wraz z pokrojona w kostke cebule przesmażamy przez 10 miniut na niewielkiej ilości oleju. Po ostudzeniu dodajemy ryż oraz jajko, mieszamy i solimy, pieprzymy wedle potrzeby. Na brzegu kapusty układamy 3 łyżki mięsa i zawijamy gołąbki, ukladamy w garnku, wlewamy troche wody i gotujemy je 20 minut. Podajemy gorące, polewamy dowolnym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.02.2014 15:32
Lubie takie gołąbki z dużą ilością mięsa!
dagmara020 15.08.2012 09:17
gołąbki coś pysznego
Wacław 02.06.2012 15:00
uwielbiam gołąbki !
Izabela/bella81 26.03.2012 08:25
w ten sposób nigdy nie robiłam, ale jakby ich nie zrobić zawsze są pyszne :)
kamyk 20.03.2012 09:12
uwielbiam gołąbki
smakowita 14.03.2012 20:32
pychotka
mic 07.03.2012 20:03
bardzo lubie gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak