Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
cukier 3 łyzeczki
cytryna 1/2 sztuka
śmietana 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora

Kroki postępowania

1
- 1 por (lub dwie białe części jego)
- 1 jabłko
- 1/2 małego selera
- 3 łyżeczki cukru
- 1/2 cytryny
- 300ml śmietany 18% kwaśnej
Krok 1 - Surówka z pora foto
2
1. Pora cienko pokrój w poprzek posyp szczyptą soli i wymieszaj, odstaw (zmięknie trochę).
Krok 2 - Surówka z pora foto
3
2. Jabłko i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3 - Surówka z pora foto
4
3. Pora osącz od ewentualnej wody dodaj pora i jabłko i porządnie wymieszaj.
4. Dodaj sok z cytryny, cukier i śmietanę. Wymieszaj i daj im chwilę na połączenie smaków.
Krok 4 - Surówka z pora foto
5
Pyszna, zdecydowana w smaku, zdrowa:)
Krok 5 - Surówka z pora foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2012 14:45
Zdrowa i smaczna, więc warto ją robić.
Grażyna13 11.05.2012 11:47
Pycha, moje smaki :)
Justyna28 28.02.2012 16:51
wygląda ekstra
alaaa 25.02.2012 19:58
rewelacja,same pyszności
Mysiunia 25.02.2012 17:30
uwielbiam taką surówkę! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak