Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowe słone babeczki 3 sztuki
jajko 5 sztuk
szynka 4 plastry
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z szynką

Plastry szynki pokroić w plastry. Kilka odłożyć do dekoracji. Umyć, osączyć i posiekać pietruszkę. Na patelni rozgrzać masło. Wbić jajka. Dodać przygotowaną natkę pietruszki i szynkę. Posolić do smaku i smażyć do ścięcia jajek. Rozłożyć jajecznice do babeczek, udekorować zwiniętymi paskami szynki i listkiem natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak