Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
ziemniaki 4 sztuki
kasza jaglana 1/2 szklanki
marchew 1 sztuka
rosół 1 i 1/2 l
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać rosołem, postawić do gotowania. Dodać obraną, umytą i pokrojoną marchew. Gotować ok 20 minut. Pieczarki umyć, pokroić, przesmażyć na maśle, dodać do zupy. Kaszę przelać wodą na sicie. Dodać do zupy i gotować często mieszając. Doprawić do smaku. Można przyprawą kuchenną. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 25.02.2012 17:20
nie robiłam i nie jadłam...zawsze tylko z ziemniakami :)
mikrusiak 25.02.2012 11:35
fajna kompozycja ...;)
mikrusiak 25.02.2012 11:35
fajna kompozycja ...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak