Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 12-15 sztuk
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pieczarki 10-12 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do zagęszczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe z pieczarkami

Żołądki oczyścić, umyć, przesmażyć na oleju. Pieczarki umyć, pokroić dodać do żołądków. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, wszystko wymieszać i chwilę smażyć. Podlać wodą i dusić. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do żołądków. Posolić i dusić do miękkości. Dodać też część posiekanej natki. Na koniec oprószyć mąką. Wymieszać. Jeśli trzeba podlać wodą, tyle aby powstał sos. Doprawić do smaku. Wyłożyć na półmisek, obsypać pozostałą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak