Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkami

Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • cebula

    1/2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • tarta bułka

    5 łyżek
  • mleko

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    10-15 sztuk
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • cebula

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło. Przesmażyć pieczarki i oprószyć solą. Zdjąć z patelni. Dodać bułkę tartą i wymieszać. Odstawić do przestygnięcia. Dodać łyżkę posiekanej cebuli, natkę pietruszki, doprawić do smaku, wymieszać. Do mięsa dodać drobno pokrojone, pół cebuli, jajko, bułkę tartą, mleko. Zarobić masę, doprawić do smaku. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Nakładać przygotowany farsz. Formować podłużne zraziki. Obtaczać w bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AsiaaK

13.09.2017 23:25
super zrazy!

Edita

08.06.2017 21:57
ale smaczne

Edita

15.05.2017 19:53
ale pysznosci

TyTaN

13.02.2017 19:02
Ale te zrazy smakowicie wyglądają

koteczek22

11.02.2017 22:07
wyglądają smacznie ;)

halinka55

03.02.2017 11:02
bardo smaczne

Bożena Matuszczyk

01.02.2017 18:22
Zabieram do ulubionych.;)

Bożena Matuszczyk

26.01.2017 10:41
Smakowicie kuszące i pyszne.;)

Ada-Gaba

09.01.2017 17:57
apetycznie wyglądają

Jolanta40

27.12.2016 23:52
smaczna klasyka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat