Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ze serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto: 1 i 1/2 szklanki
mąka 1/2 kostki
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
cukier 1/2 szklanki
Na masę serową:
ser 50 dag
jajko 2 sztuki
budyń jasny 1 opakowanie
białko 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
śmietana 3 łyżki
rodzynki ok. 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ze serem

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać cukier, masło. Wszystko posiekać nożem, dodać żółtka i jajko. Zagnieść ciasto i schłodzić przez ok. 30 minut. Ciastem wylepić natłuszczone foremki babeczek. Do sera dodać budyń, jajka, cukier, śmietanę i wszystko zmiksować. Białka ubić na pianę i wmieszać do masy razem z rodzynkami. Można dodać dowolny aromat. Przygotowaną masą napełniać babeczki i piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 25.02.2012 11:35
ale fajowe...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak