Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5-1 kg
cebula 1 sztuka
boczek ok. 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 3 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z ziemniakami

Kapustę odcisnąć, jeśli kwaśna wypłukać (albo odcedzić w trakcie gotowania). Zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Jeśli kwasu jest zbyt dużo w kapuście, część odlać. Dodać ubite ziemniaki. Wymieszać. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć. Skwarki można wyjąć, dodać drobno pokrojoną cebulę i lekko zrumienić, dodać do kapusty, wymieszać i ubić tłuczkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak