Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 sztuk
cebula 1/2 sztuki
marchew 1-2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
parówki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z parówkami

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć pieczarki, dodać cebulę. Wymieszać. Dodać marchew, podlać wodą i dusić ok. 10 minut. Wszystko oprószyć mąką, podlać sporą ilością wody, dodać kostkę, doprawić do smaku, dodać pietruszką i wszystko wymieszać. Parówki pokroić na mniejsze kawałki (np. Na połowy) naciąć nożem na wierzchu, obsmażyć na patelni i dodać do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak