Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
szynka gotowana 4 plastry
ser 4 plastry
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Natkę opłukać, osączyć i drobno pokroić. Plastry schabu rozbić, posolić i oprószyć pieprzem. Na każdy plaster schabu położyć plaster sera, na ser położyć plaster szynki. Na szynkę położyć posiekaną natkę pietruszki, zwinąć w roladkę i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 27.02.2012 09:45
ładnie wyglądają:)
1j1o1l1a1 25.02.2012 17:21
bardzo efektowne :)
mikrusiak 25.02.2012 11:37
świetne...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak