Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i selera naciowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1
seler naciowy 1
jabłko 1
cytryna 0,5
olej 4 łyzki
cebula 1
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i selera naciowego

Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy do niej lyżeczkę soli oraz sok z połowy cytryny - mieszamy i odstawiamy na 2 godziny, po tym czasie kapustę odciskamy. jablko obieramy, nać selera myjemy i kroimy wszystko w kostke o tej samej wielkości. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników które dokładnie mieszamy. Do oleju dodajemy nieco osli i pieprzu i polewamhy tym surówkę, którą podajemy do obiadu, Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak