Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks bakaliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1
jajko 4
cukier 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie 5 dag
rodzynki 5 dag
skórka pomarańczy 5 dag
żurawina
ananas kandyzowany 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks bakaliowy

Miękkie masło ucieramy, następnie jajka razem z cukrem ubijamy na parze, po czym przekladamy do masła i całość miksujemy. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko miksujemy. na sam koniec dodajemy posiekane orzechy, namoczone wczesniej rodzynki, skórke pomarańczową, ananasy oraz żurawinę - delikatnie mieszamy i wylewamy ciasto do wąskiej blaszki. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180*

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.10.2013 00:17
nigdy nie piekłam keksu, muszę wypróbować
smakowita 15.03.2012 10:34
ciasto pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak