Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka bakaliowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 100 g
daktyle 100 g
figi 100 g
skórka pomarańczowa w cukrze 100 g
miód do smaku -
skórka starta z cytryny 1/2-1 łyżeczki
żurawina
wódka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka bakaliowa

Owoce włożyć do dużego słoja (można te większe pokroić na kawałki), wlać wódkę, zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Nalewkę przecedzić i odlany płyn połączyć z miodem i startą cytrynową skórką.
Ponownie odstawić na 2-3 tyg. do zmacerowania - przefiltrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.03.2013 20:21
I w tej też są śliwki - zapomniałam dopisać ;)
Stenka 12.07.2012 15:35
daję tez sliwki suszone
krokodyl 06.05.2012 23:35
fajny przepis, może kiedyś spróbuję
Habibi 03.03.2012 00:22
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak