Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z czarnej porzeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z czarnej porzeczki 600 ml
skrobia ziemniaczana 3 łyżki
cukier do smaku -

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z czarnej porzeczki

Pół litra soku zagotować i osłodzić do smaku. Skrobię ziemniaczaną rozprowadzić w pozostałym soku. Gdy sok się zagotuje, wlać zawiesinę i mieszać, aż kisiel będzie gęsty.
Przelać do salaterek - podawać na gorąco lub po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 03.05.2012 21:23
ciekawe i smaczne
Habibi 02.03.2012 22:25
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak