Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane pomelo

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomelo 1 szt.
sok z cytryny 1 szt.
miód 2 łyżki
żubrówka - -

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane pomelo

Pomelo pozbawić grubej skórki, obrać z albedo, a następnie z błonek - uzyskując czyste cząstki miąższu. Uważać, aby ich nie uszkodzić - powinny pozostać w całości.
Żubrówkę przelać do dużego słoika, dodać miód i sok z cytryny. Potrząsać słoikiem, aż miód się rozpuści.
Do słoika z alkoholem włożyć cząstki pomelo, dolać żubrówki, aby owoce były pokryte płynem - zakręcić i wstawić do lodówki na 24-48 godzin.
Podawać jako samodzielną przekąskę, składnik sałatki owocowej lub dekoracja deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.01.2014 01:12
Takie pomelo jest świetne w upalne dni/wieczory, kiedy jest wyjęte prosto z lodówki :)
Magda60 24.04.2013 10:38
cos dla mnie
gosia561 05.06.2012 12:32
właśnie robię na weekend
gosia561 12.05.2012 20:10
na imprezę
Krystyna32 07.05.2012 09:28
super
krokodyl 02.05.2012 08:09
muszę spróbować
gosia561 02.04.2012 14:00
fajna nazwa
gosia561 02.04.2012 14:00
fajna nazwa
Habibi 02.03.2012 22:23
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak